Volumevergroting Gezicht

Een van de minder bekende processen van het verouderingsproces in de gezichtsstructuren is een progressief volumeverlies dat zich afspeelt in de tijd. Dit natuurlijke verouderingsproces veroorzaakt resorptie (vermindering) van bot, spier en vet en het dunner worden van de huid, wat leidt tot verlies van uw krachtige jeugdige uitstraling. De huid wordt dunner en verliest haar elasticiteit door het verlies van collageen en elastische vezels (elastine), waardoor rimpels en plooien verschijnen.

volumeverlies verschil

met vuller                                               zonder vuller

Volumeverlies aanvullen

Het aanvullen van volumeverlies in het gezicht kan worden verkregen op twee manieren. Welke u gaat kiezen hangt af van hoe snel u resultaat wilt zien.

Als u niet een direct zichtbaar resultaat nodig heeft, kiest u PRP, draadjes of Sculptra. Het duurt maanden om het volume te bouwen doordat het werkt door het stimuleren van de fibroblasten, die zorgen voor de vernieuwing van uw lichaamseigen collageen. Het eerste effect ziet u na 6-8 weken, maar uiteindelijk zult u kunnen genieten van een zeer soepel effect met een langdurige werking tot maximaal anderhalf jaar.

Als u onmiddellijk resultaat wilt zien kiest u Radiesse, omdat het de eigenschappen van een vuller met die van een volumevergroter combineert. Het voordeel is het directe effect, maar het nadeel is dat voor hetzelfde behandelde gebied u meer betaalt dan met PRP.

Voor meer details zie de pagina’s over Radiesse en PRP.

Volumeverlies in de lippen

Bent u geïnteresseerd in vollere lippen kijk dan op deze pagina hierover.