Sculptra Merz-logoSculptra®

U kunt uit een aantal mogelijkheden kiezen als u een rimpelbehandeling wenst. Gewone tijdelijke vullers geven geen effect op de lange termijn in het beperken van rimpels en plooien en ook de directe effecten duren korter dan Sculptra. Sculptra®is een collageenstimulator die de schaduwen van lijntjes, rimpels en plooien vermindert door het onderhuidse volume in het gelaat te herstellen, dat verloren is gegaan door het verouderingsproces. Sculptra® werkt door het stimuleren van de productie van uw eigen gezichtscollageen. Uw huid wordt zo weer voller op een natuurlijk uitziende manier. Heel geleidelijk wordt op deze manier datgene wat verloren is gegaan in de loop der tijd weer aangemaakt en nadat uw behandelingsplan voltooid is zult u een effect zien dat tussen de 2 en 3 jaar aanhoudt.

Eigenschappen

Sculptra® is een injecteerbaar implantaat, dat microscopische deeltjes van poly-l-melkzuur bevat. Dit is een lichaamseigen stof-die geheel biologisch afbreekbaar is. Het is al jaren in gebruik in oplosbare hechtingen, zachte weefselimplantaten en andere types van implantaten. Rimpels, vouwen, plooien, huidveroudering en het verlies van onderhuids vet in het gelaat kunnen met Sculptra® worden behandeld. Het wordt gebruikt voor herstel en/of correctie van de tekenen van verlies van onderhuids gezichtsvet (lipoatrophy) zoals we dat zien bij de ouder wordende mens (worden al zichtbaar vanaf 35 jaar!) en bij mensen die een ingevallen gelaat krijgen door de effecten van de behandeling van een HIV besmetting. Sculptra®verbetert niet de onderliggende oorzaak van het vetverlies maar helpt wel uw uiterlijk te verbeteren door volume onder de huid in de behandelde gebieden toe te voegen.

Veiligheid en Comfort

Sculptra® is een zeer veilig product. Bijwerkingen zijn zeldzaam indien deskundig toegediend. Om deze reden kan Sculptra®slechts door speciaal opgeleide en gecertificeerde artsen worden aangeschaft en gebruikt. (zie certificaat). Voor uw comfort wordt een kleine hoeveelheid lidocaine toegevoegd aan de oplossing om een onmiddellijk verdovend effect tijdens het inspuiten te geven. Ten gevolge van dit verdovend effect kunt u een lokale gevoelloosheid, prikkeling of een licht krachtsverlies in de gelaatsspieren ervaren. Deze verschijnselen zullen na 30 – 60 minuten verdwenen zijn.

 

VoorNa
sculptra_beforeSculptra_After

 

De resultaten van Sculptra® zijn niet direct zichtbaar. Na uw eerste behandeling kan het lijken alsof Sculptra® wel een direct effect heeft. Deze zwelling wordt veroorzaakt door het ingespoten water dat wordt gebruikt om Sculptra® op te lossen. Na 2-3 dagen, wanneer het water weer door uw huid is opgenomen, vermindert de zwelling en lijkt het alsof er niets is gebeurd. Sculptra® is echter dan al begonnen om in de daaropvolgende weken fibroblasten te vormen die vervolgens in een langzaam proces van maanden collageen zullen opbouwen. Dit geeft nieuw volume en stevigheid aan uw huid. Dus u moet ermee rekening houden dat het enige tijd vergt voordat u verbetering ziet van de behandelde gebieden.

Als u meer injecties nodig heeft met Sculptra® kan daarom pas na 8 weken de eerste herhalingsbehandeling worden afgesproken. Normaal vraagt een correctie twee behandelingen met twee of drie ampullen. Cliënten met een fors verlies van gezichtsvet hebben meestal meer ampullen nodig in drie tot zes behandelingen. Klinische studies toonden behandelingsresultaten van 2-4 jaar na de eerste behandeling bij de meeste cliënten. Herhalingsbehandelingen met 1 of 2 ampullen zijn om de 3-4 jaar vereist om het gewenste effect in stand te houden.

Risico’s

Na de behandeling met Sculptra® kunnen sommige algemene reacties op injecties optreden, zoals zwelling, roodheid, gevoeligheid, en soms verkleuring, rond de injectieplaats optreden. Deze verdwijnen gewoonlijk spontaan binnen 1 – 10 dagen na de behandeling. Soms wordt een klein bloedvaatje geraakt tijdens de injectie wat een kleine blauwe plek veroorzaakt. Zo’n kleine bloeduitstorting verdwijnt na een paar dagen en kan gemakkelijk met een goede make-up foundation worden gecamoufleerd.

Methode

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst en het maken van een foto van het te behandelen gebied, zal de huid worden gedesinfecteerd. Sculptra® wordt dan ingespoten met een dunne naald (zie de foto hiernaast). Direct na behandeling zal uw arts een stevige druk op het behandelde gebied uitoefenen om het ingespoten materiaal goed te verdelen. Na de behandeling zult u instructie krijgen hoe u zelf de behandelde gebieden moet masseren om het best mogelijke resultaat te verkrijgen. Het is zeer belangrijk om deze richtlijnen te volgen! U zult de gebieden met matige, gelijkmatige druk moeten masseren, waarbij u het beste gebruik kunt maken van een goede vochtinbrengende crème. Gedurende de eerste 10 dagen doet u dat twee keer per dag 5 minuten en, tijdens de volgende 10 dagen één keer per dag 5 minuten. Direct na de behandeling moet u directe blootstelling aan UV-licht (gebruik een factor 30), aspirine (acetylsalicyl zuur, andere pijnstillers zoals paracetamol mogen wel!) en meer dan twee glazen alcohol per dag minstens 24 uur vermijden.

Certificaat Sculptra®

Om te mogen werken met Sculptra® dien je een speciale opleiding door de fabrikant af te ronden. Dr. P. Starrenburg heeft deze opleiding gevolgd en is als arts erkend door Sanofi Aventis.

certificate_sculptra

 

Speciale voorwaarde

Sculptra® moet minimaal drie dagen tevoren worden opgelost voordat het bij u kan worden ingespoten. Daarom maken we pas een afspraak voor een behandeling na vooruitbetaling van het afgesproken bedrag.

Tarieven

Uw eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Een vervolgafspraak zonder behandeling kost €40.
Belt u een afspraak korter dan 24 uur tevoren af of komt u niet op de afgesproken tijd dan wordt eveneens €40 in rekening gebracht.
Voor alle actuele prijzen klik hier.

Betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (VISA of MasterCard) of kontant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.