Rimpels Amsterdam

of

Welke rimpelbehandeling?

Rimpelbehandeling is mogelijk voor vele vormen: kleine rimpels, grote rimpels, oppervlakkige rimpels en diepe rimpels. De plaats waar ze zich voordoen is altijd anders: op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen, naast de ogen (kraaienpootjes), tussen neus en mond (neus-lipplooi) en rond de mond (de verticale plooien).
Al deze rimpels kunnen worden teruggebracht tot twee typen:

  1. Rimpels die worden gegenereerd door spieractiviteit (vooral rond de ogen en het voorhoofd). Deze worden het best behandeld door het injecteren van een spierverslapper, het botulinum toxine (Botox of Vistabel of Bocouture)
  2. Rimpels die worden gevormd door huidverslapping kunnen het meest effectief worden verminderd door het toepassen van een vuller.

Voor het behandelen van rimpels, is het mogelijk om verschillende technieken te gebruiken, afhankelijk van de locatie en diepte van de rimpels en plooien en het te bereiken doel.
We onderscheiden de volgende mogelijkheden:

Botuline toxine

rimpelbehandeling botox box

Er zijn diverse merken botuline toxine, zoals Botox® of Vistabel© of Bocouture® . Hiermee wordt de rimpel verminderd doordat de spiertjes vlak onder de huid, die de rimpel veroorzaken, minder goed kunnen werken. Hierdoor wordt de rimpel niet meer of minder sterk in de huid getrokken. U kunt zich voorstellen dat daarna door de natuurlijke elasticiteit van de huis die rimpel langzaam weer vervlakt. Op een gegeven moment merkt u dat u de rimpel of plooi weer in de huid kunt trekken en dat is het moment voor een herhalingsbehandeling. Als u er tijdig mee begint dan voorkomt u dat beginnende plooien te diep worden en daardoor moeilijker te vervlakken zijn. Meer informatie hier.

Vullers

                                    voor                                                            na
Lippen_voor Lippen_na

Een rimpel kan worden opgevuld door onder de huid een stof in te spuiten die ervoor zorgt dat de rimpel minder diep wordt. We hebben daarbij de keus uit stoffen die binnen enkele maanden weer door het lichaam zijn afgebroken (tijdelijke vullers) en stoffen die slechts heel langzaam worden afgebroken (semipermanente vullers). Welke vuller voor u de beste oplossing voor een natuurlijk resultaat geeft wordt uitgebreid met u besproken voorafgaand aan de behandeling. Een overzicht van de door ons gebruikte injectables vindt u hieronder.

Er zijn verschillende stoffen waarmee u uw rimpels kunt laten behandelen en ze staan gesorteerd op hun eigenschappen.
Voor alle vullers geldt dat u direct resultaat ziet van het effect. Wel moet u er rekening mee houden dat gedurende de eerste 24 uur er nog wat extra zwelling kan optreden, die geleidelijk weer wegtrekt.

Bent u geïnteresseerd in algemene informatie over hyaluronzuur (de meest gebruikte component in vullers zoals Teosyal©, Juvederm©, Belotero©, Restylane©, Princess©, Stylage©, Glytone©, Zyderm©, Hylaform©, Evolution© of Evolence© ) klik dan hier.

Indeling vullers naar duur effect:

Door op de naam van de stof in de tekst te klikken krijgt u op een nieuwe pagina meer gedetailleerde informatie.

Kortdurend effect (korter dan 1 jaar)

Stoffen die een effect geven tot maximaal 1 jaar zijn vooral geschikt voor de gevoelige delen van het gelaat, zoals de lippen en de meer oppervlakkige rimpels.

Effect tot maximaal 6 maanden.

Techniek:  Stylage S®

Stoffen die een effect geven van enkele maanden zijn ook in het algemeen een stuk goedkoper dan de langerwerkende producten. Voor sommigen is dat een goed argument om eerst een stof met een kortdurend effect te laten inspuiten om het resultaat te kunnen beoordelen. Als u dan tevreden bent kunt u de volgende keer overgaan tot een langer werkende stof. Zou u niet tevreden zijn dan weet u zeker dat na een paar maanden uw gezicht weer in de situatie als voor de inspuitingen zal zijn gekomen.

Effect tot 1 jaar

Techniek: Belotero® of  Teosyal®

De stoffen uit deze groep zijn vooral geschikt voor delen van het gelaat waar een soepele vuller vereist is, zoals in de lippen, bij de meer oppervlakkige plooien en eventueel als aanvulling op de Botox bij een hele diepe fronsrimpel.

Semi-permanent effect (1 tot 2 jaar)

Techniek: Radiesse® / PRP® / Sculptra®  / Juvéderm Voluma® / Belotero® Semipermanente vullers kunnen op dezelfde plaatsen worden toegepast als de permanente vullers dus kunnen wangen opvullen, neus-lippenplooi verminderen, kaaklijn versterken, maar ook de lippen als geheel een voller aanzien geven (alleen hyaluronzuren).

Permanent effect (langer dan 2 jaar)

Op dit moment wordt niet meer gediscussiëerd over de voor- en nadelen van permanente vullers. Er is een duidelijke overeenstemming om het gebruik van permanente middelen af te wijzen en ze te vervangen door semipermanente vullers. Dit uitgangspunt is inmiddels onderschreven door onze overheid (RIVM-rapport ) en overgenomen door onze beroepsvereniging, de NVCG. Een voordeel van het gebruik van de semi-permanente vullers is dat u bij elke vervolgbehandeling weer correcties kunt laten aanbrengen op basis van wat uw gezicht op dat nieuwe moment nodig heeft. Ook kunt u steeds gebruik blijven maken van de laatste stand der techniek en materialen.

Rimpelconsult Amsterdam heeft er om deze redenen al sinds begin 2006 voor gekozen om niet meer met permanente vullers te werken.