PRP

(Plasma Rich Platelets)

 

Eigenschappen

Bent u benieuwd of PRP iets voor u is? De huidverjongingstechniek, al bekend door de Mesotherapie is nu uitgebreid met een nieuwe medische techniek, die het eigen bloed van de patiënt gebruikt voor de productie van plasma (een vloeistof zonder de rode cellen), dat is verrijkt met bloedplaatjes met daarin factoren voor weefselherstel. Voor extra hydratatie kunt u een hyaluronzuur toevoegen aan de te injecteren vloeistof.
Regelmatig worden wij geconfronteerd met de suggestie dat PRP iets te maken heeft met stamceltherapie of weefseltransplantatie. Dit is absoluut onjuist en leidt tot veel onzekerheid en verwarring.

Het gebruik van PRP is al tientallen jaren bewezen zeer effectief te zijn in orthopedische behandelingen (peesletsels) en wondgenezing in de (plastische) chirurgie. Recent werd deze techniek ook geïntroduceerd in de esthetische geneeskunde. Voor Nederland is uw dokter de officiële trainer voor Bo-Medical (de importeur voor Nederland) en introduceert deze technieken aan andere medische professionals.

 

Techniek voor PRP

Eerst zal uw arts een of meer buisjes met bloed afnemen uit een van de aderen in uw arm of hand. Het wordt opgevangen in speciale buizen en door een centrifugatieproces komen de bloedplaatjes met de stimulerende factoren en weefselherstellende eigenschappen beschikbaar in een concentratie die meer dan 10 keer hoger is dan normaal. Ze zijn meteen klaar om opnieuw ingespoten te worden op, in of onder de huid van de patiënt, van zeer oppervlakkig (“Classic-PRP”, mesotherapie-achtig, 1 buis van max 6cc) tot diep (“extra-PRP 2 buizen van max 6cc”) . Ter plaatse versnellen deze bloedplaatjes het natuurlijke herstelproces door het stimuleren van fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de vorming van nieuw collageen, verbetering van de doorbloeding en reparatie van beschadigde huidcellen.
Voor optimale resultaten raden wij u aan 3 sessies af te spreken, verspreid over 2 maanden, gevolgd door een onderhoudsprogramma van minimaal een tot twee sessies per jaar.

Voor het bevorderen van de haargroei is het advies om 6 sessies met een tussentijd van 2-3 weken af te spreken, met eveneens een onderhoudsprogramma van 1-2 sessies per half jaar.

Advies:
Om de pijn van de behandeling te verminderen wordt geadviseerd om 1,5-2 uur voor de behandeling 2 paracetamoltabletten van 500mg in te nemen.

Video

Bekijk ook de video over RegenLab@PRP op youtube hier (met dank aan PhyZique).

 

Resultaten van PRP in Amsterdam

Het effect van de groeifactoren en de weefselherstellende eigenschappen van de bloedplaatjes is een geleidelijke toename van huiddikte en vitaliteit. Door deze verjongende resultaten krijgt je huid een gezonder en stralender uiterlijk en de tekenen van vermoeidheid rond de ogen worden minder zichtbaar. De eerste effecten zullen na 4 tot 6 weken zichtbaar worden.
Net als bij huidvullers is de duur van het effect daarna afhankelijk van de snelheid en vitaliteit van je stofwisseling en de plaats van de injecties, maar zal gemiddeld duren tussen 9 en 12 maanden.

 

Waar te gebruiken?

Je bent een goede kandidaat voor PRP huidverjonging als je verbetering wilt van de:

 • rimpels op het voorhoofd
 • fijne rimpels rond de ogen
 • wallen of donkere schaduwen onder de ogen
 • neus-lippenplooien
 • rimpels in de lippen
 • acne littekens
 • rimpels in de hals
 • ‘verfrommelde’ huid op de borst of het decolleté
 • losse, slappe huid
 • haaruitval (alopecia) op je hoofd

 

Wanneer niet te gebruiken?

Contra-indicaties van de PRP zijn dezelfde als bij elke rimpelbehandeling (zie aldaar), maar zijn absoluut voor:

 • trombocyten dysfunctie,
 • trombocytopenie,
 • hypofibrinogenaemie,
 • hemodynamische instabiliteit,
 • acute en chronische infecties,
 • chronische leverstoornissen,
 • huidziekten of huidkanker,
 • ernstige stofwisselings- of systemische ziekten en
 • voorafgaande behandelingen met permanente fillers.

Van een relatieve contra-indicatie is sprake bij de volgende omstandigheden:

 • Zeer diepe rimpels zullen niet volledig verdwijnen met PRP
 • Een sterk verminderd effect van de PRP is te verwachten bij alcohol en tabaksverslaving
 • Er is een mogelijkheid dat ernstige littekenvorming niet reageert op de PRP behandeling
 • Er is een mogelijkheid dat haaruitval niet reageert op de PRP behandeling

 

Tenslotte:

Alle vragen die u heeft na het lezen van alle informatie kunt u tijdens uw eerste bezoek bespreken en samen met uw arts kunt u beslissen welke behandeling het beste is om uw problemen te verminderen.
U hebt dan de keuze uit de volgende toepassingen:

- Mesotherapie
- Correctie van rimpels
- Tegengaan van kaalheid

 

Risico’s en mogelijke complicaties:

(Zie ook hierboven “Wanneer niet te gebruiken?”)

Omdat het product waarmee de behandeling wordt uitgevoerd, is gemaakt van je eigen bloed, is het bloedplaatjesrijke plasma huidverjonging systeem (Platelet Rich Plasma = PRP rejuvenation) volledig hypoallergeen, niet-giftig en kan nooit besmet zijn met infectieuze factoren van andere personen, zodat er weinig tot geen risico is op bijwerkingen. Elke cosmetische behandeling heeft een zeer kleine kans op een infectie of een kleine bloeding (blauwe plek), ten gevolge van de behandeling zelf. In het zeldzame geval dat er toch een infectie ontstaat wordt u adequaat behandeld met een antibioticum.

 

Prijzen en betaling:

Uw eerste consultatie is volledig gratis en vrijblijvend. Een vervolgafspraak zonder behandeling is € 40. Voor de volledige prijs van de PRP behandeling zelf zie de pagina met prijzen. Indien u een afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren annuleert, of als u niet komt opdagen op de afgesproken tijd, zal ook een prijs van een consult (€ 40) in rekening gebracht worden ter compensatie voor de gereserveerde tijd. Al uw vragen en telefoontjes worden beantwoord door dezelfde dokter die ook de behandeling geeft. Heeft u vragen over PRP in Amsterdam? Neem gerust contact met ons op via 020 – 423 13 03 of rimpelconsult@gmail.com. U kunt ook online een afspraak maken voor Plasma Rich Platelets.