TCA – peeling

De moderne, vooruitstrevende en zeer effectieve trichloorazijnzuur (TCA) chemische peeling is ontwikkeld voor patiënten die in een snelle procedure opvallende resultaten willen zien. U kunt kiezen voor deze peeling als u ernstige beschadigingen (bijvoorbeeld littekens door waterpokken, acne, effecten na operatie of andere oorzaken) heeft. Ook is het de methode van eerste keus als uw huid een sterke onderhuidse verkleuring (hyperpigmentatie) of rimpels heeft. De TCA Peel is een ingrijpende peeling, maar tevens de meest veilige peeling. De reden hiervoor is dat hij ingebouwde eigenschappen heeft die voor superieure resultaten zorgen en die uw arts de mogelijkheid geeft precies te beoordelen hoe diep de peeling in en onder de huid is doorgedrongen en zo altijd de voor u beste peeling kan uitvoeren, zonder het risico te lopen te diep te gaan met alle mogelijke ongewilde effecten daarvan.

Afhankelijk van de sterkte en diepte van de behandeling zult u een lichte zwelling ervaren en zal de huid strak aanvoelen. Na 3 tot 5 dagen zal de huid beginnen te vervellen. Dit kan, afhankelijk van de sterkte van de peeling enkele dagen tot soms 2 weken duren. Gedurende deze tijd is het van groot belang, dat u niet gaat krabben of velletjes van de huid gaat trekken, omdat de daardoor ontstane rode merktekens maandenlang kunnen blijven bestaan. Gebruik ook geen zeep op het behandelde gebied en wees voorzichtig met aanraking met shampoo.  Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en gebruik altijd een SPF 40 of 50.

Tussen dag 7 en dag 10 mag u verwachten dat de huid is hersteld. Is uw huid eenmaal hersteld en gestopt met schilferen zult u een duidelijk zichtbare verbetering van uw uiterlijk waarnemen. Dit proces van verbetering zal nog toenemen gedurende de daaropvolgende 4 tot 6 weken en leiden tot een stevigere, helderdere, gladdere, gezondere en jonger uitziende gezichtshuid

Na een week komt u op controle bij de arts. Als uw huid voldoende hersteld is, kunt u weer overgaan op uw normale huisverzorging.

Als uw huid een diepere peeling nodig heeft, maar u niet in de gelegenheid bent om gedurende een week of meer te vervellen, omdat een representatief uiterlijk gewenst is, dan kan de arts – met een tussenpoos van enkele weken – u twee of drie TCA Peel behandelingen geven, die minder diep zijn. Het eindresultaat is hetzelfde, maar de hersteltijd na elke peeling wordt geminimaliseerd en creëert zo meer flexibiliteit in het maken van afspraken.