Botox®/ Vistabel® / Bocouture®

is een zeer sterk verdund Botuline toxine, dat direct onder de huid met een heel dun naaldje wordt ingespoten.
Bij ons krijgt u het originele product van Allergan of Merz  (Botox als 100E flacon en Vistabel of Bocouture als 50E flacon) en bent u zeker van betrouwbaarheid en stabiliteit qua werking en kwaliteit.

 

Botox of Bocouture wordt voor vier toepassingen in onze kliniek toegepast:

 

  • Zweten / Transpiratie:botox box

Op deze aparte pagina wordt de toepassing in het gelaat besproken, voor behandeling van oksels,
handpalmen of voetzolen wegens overmatig zweten (transpireren) klikt u hier.

  • Hoofdpijn en Migraine:

Men heeft ontdekt dat als bijwerking van de botulinebehandeling sommige mensen een vermindering aangeven van hun hoofdpijn- of migraineklachten. Vraag uw zorgverzekeraar tevoren of zij deze behandeling vergoeden op vertoon van onze factuur!

  • Rimpels:

Botuline wordt direct in de gelaatsspier ingespoten. Hierdoor verslapt de betreffende spier en vermindert de spanning in de huid.
De natuurlijke gelaatsuitdrukkingen blijven echter intact.
De gebieden die voor behandeling in aanmerking komen zijn de voorhoofdsplooien, de kraaienpootjes en in zeldzame gevallen de plooien tussen onderlip en kin en in de hals. Herhaling van de injecties is in het begin meestal noodzakelijk en kan plaatsvinden met een minimale tussenpoos van drie maanden.

  • Tandenknarsen of Kaakklem (Bruxisme)

zie aparte pagina

botuline injectie

Resultaat:

De behandeling geeft pas na 5-7 dagen effect. Omdat we erg voorzichtig zijn met de hoeveelheid Botuline toxine, die de eerste keer wordt ingespoten, kan het zijn dat u niet geheel tevreden bent met het resultaat. Indien u dan binnen 14 dagen na de eerste behandeling een nieuwe afspraak maakt kunnen we beoordelen of een extra hoeveelheid nodig is. Indien dat het geval is, kost u dat uiteraard niets extra!

De duur van het effect wisselt sterk per individu, maar duurt gemiddeld 4 tot 8 maanden (na de eerste keer soms 3 maanden). Het effect van Botuline toxine heeft geen blijvend karakter, maar in de praktijk blijkt dat de tijd tussen de vervolgbehandelingen steeds langer kan worden, zodat het effect dan bij voldoende onderhoud toch min of meer blijvend genoemd mag worden.

Indien Botox op deskundige wijze is toegediend, staat dat een eventuele latere chirurgische of laserbehandeling niet in de weg.

 

Risico en Herstelperiode:

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel (wel is het advies om het niet toe te passen tijdens zwangerschap of borstvoeding). Bijwerkingen zijn bij oordeelkundig gebruik zeldzaam. Na de injectie is er een klein bultje met roodheid van de huid zichtbaar en dit trekt binnen enkele uren weer weg. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een klein bloeduitstortinkje kan ontstaan. Dit verdwijnt met een paar dagen en is meestal goed te camoufleren met een goede foundation.
Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. Een uiterst zeldzame bijwerking is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen met als gevolg een tijdelijk hangend ooglid. Dit herstelt echter altijd weer.

Afhankelijk van de eventuele bijwerkingen en de mogelijkheid make-up toe te passen kunt u vanaf direct na de behandeling tot 12 uur na de behandeling uw gewone activiteiten weer hervatten.

 

Procedure:

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst, het maken van een kleurenfoto van het gelaat en na ontsmetting van de huid worden de injectieplaatsen gemarkeerd en op geleide daarvan wordt de stof in de spier ingespoten met een zeer dun naaldje. Verdoving is hiervoor niet noodzakelijk, u voelt slechts een prikje als de naald de huid binnengaat.
Direct na de behandeling dient u 24 uur geen druk uit te oefenen op de behandelde plaatsen, geen activiteiten ondernemen met veel zweten (sportschool of zonnebank), niet extreem met het gezicht te trekken (grimassen maken, blootstelling aan UV-licht vermijden, geen aspirine (acetylsalicylzuur) slikken en geen alcohol te nuttigen.

 

Let op!

Op diverse plaatsen worden soms tegen sterk gereduceerde tarieven botoxbehandelingen aangeboden. Niet altijd komt dat de kwaliteit ten goede.

allerganRimpelconsult kiest voor kwaliteit van behandeling en werkt alleen met het originele Botox® of  Merz-logo
Bocouture® volgens de door de producenten  Allergan en Merz Aesthetics aanbevolen sterkte en hoeveelheid (dosis)

Een behandeling heeft daardoor in het algemeen ook daadwerkelijk de gemiddelde duur van 3-6 maanden!

 

Speciale actie:

Er bestaat ook de mogelijkheid dat u een afspraak maakt met meer personen voor een Botox behandeling. Hierdoor is een besparing op de kosten te krijgen.

 

Tarieven

Het eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis, echter ieder volgend consult zonder behandeling kost €40.

Voor alle actuele prijzen klik hier.

 

Betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (American Express, VISA of MasterCard) of contant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.