Hyaluronzuur als vuller

Al verschillende jaren wordt hyaluronzuur gebruikt op verschillende medische vlakken: in de oogheelkunde, reumatologie, tandchirurgie en natuurlijk in de esthetische / cosmetische geneeskunde. Hyaluronzuur is een suikerachtige substantie (glucosamine) die van nature in de huid aanwezig is en verantwoordelijk is voor hydratatie van de huid (herstel van de vochtbalans). Naarmate men ouder wordt neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af in kwaliteit en hoeveelheid. Uw huid wordt droger, fijne lijntjes en later rimpels zullen zichtbaar worden. Uw wangen, jukbeenderen en lippen nemen in volume af. Dankzij de ontwikkeling van synthetische hyaluronzuren is het mogelijk het volume weer voor een lange periode zonder risico aan te vullen en de huid weer te hydrateren. Er zijn verschillende vormen voor verschillende toepassingen voor rimpelbehandeling: het opvullen van uw diepe of oppervlakkige rimpels, voor het verbeteren van uw gezichtscontouren en voor het accentueren of het meer volume geven van uw lippen.

Hier ziet u een voorbeeld van de neuslippenplooi
voorna
NLplooi_voorNLplooi_na

 

Er zijn vele fabrikanten die een of meer vormen van hyaluronzuur op de markt brengen (de meest gebruikte zijn Belotero©, Teosyal©, Juvederm©, Restylane©, Zyderm©, Hylaform©, Evolution© of Evolence©). Standaard werkt Rimpelconsult met de producten van Belotero© of Juvederm©. Ook Stylage-S© en Teosyal© zijn op voorraad. Wilt u een ander product dan kan dat altijd besteld worden.

Welke vorm van hyaluronzuur voor welke toepassing?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die van nature weer snel wordt afgebroken. Om dit proces te vertragen maken fabrikanten gebruik van de beste (farmaceutische) kwaliteit hyaluronzuren, in combinatie met een vorm van cross-linking techniek. Hierbij worden alle hyaluronzuurketens zeer effectief met elkaar verbonden, wat in de praktijk betekent dat deze natuurlijke filler zeer traag wordt afgebroken, zodat u kunt genieten van een langdurig resultaat. De mate van crosslinking bepaalt mede hoe duurzaam de ingespoten filler is en hoe soepel hij aanvoelt. Meestal zal na de eerste behandeling nog een tweede behandeling uitgevoerd worden om het resultaat te optimaliseren en/of de duur van het resultaat te verlengen.

Wat zijn de voordelen van synthetisch hyaluronzuur?

Hyaluronzuur biedt de volgende voordelen:

  • Bevat geen dierlijke ingrediënten (dus minder kans op allergische reacties)
  • Geen huidtest nodig (tenzij uw arts het nodig vindt op basis van uw medische geschiedenis)
  • Volledig biologisch afbreekbaar
  • Uw lichaam herkent het product als lichaamseigen materiaal en zal het dus niet afstoten
  • Het esthetische resultaat is onmiddellijk zichtbaar en geeft een natuurlijk en langdurig resultaat
Voorbeeld lipvergroting met hyaluronzuur
voorna
Lippen_voorLippen_na

Hyaluronzuur kent diverse varianten zodat de arts voor ieder type rimpel het beste materiaal kan kiezen: voor de hele oppervlakkige lijntjes, voor de middelmatig diepe lijnen en voor de echt diepe groeven. Ook is er een specifiek hyaluronzuur ontwikkeld om het lipvolume te vergroten, mee aan te zetten of contouren te verfraaien. Hyaluronzuur wordt intradermaal, dus in de huid gespoten. Er is een direct zichtbaar resultaat. Na de behandeling wordt de huid meestal even gekoeld met een coldpack om een eventuele zwelling zoveel mogelijk te beperken. Hyaluronzuur is van nature een hygroscopische stof die min of meer vocht zal aantrekken. Om te voorkomen dat er overcorrectie optreedt na het vullen van uw rimpel of lippen wordt de eerste keer “zuinig” ingespoten en zal u na 2 tot 3 weken terugkomen voor controle. Indien nodig kan er dan iets bijgespoten worden om het optimale effect te bereiken.

Mogelijke risico’s, complicaties en downtime.

Tijdens iedere rimpelbehandeling bestaat er een zeer kleine kans op een infectie of een allergische reactie. Bij synthetische hyaluronzuren is de kans op een allergische reactie zeer klein. In sommige gevallen kan er een infectie optreden die met een antibioticumkuur goed te behandelen is. Soms ontstaan er kort na het inspuiten kleine voelbare verhardingen. De reden van het ontstaan van deze verhardingen is nog niet goed bekend. Dergelijke onregelmatigheden zijn bijna altijd van korte duur en verdwijnen na een aantal weken vanzelf. Een specifieke nabehandeling is verder niet noodzakelijk. Heel af en toe blijkt tijdens het vullen een bloedvaatje geraakt te zijn wat een blauw bloeduitstortinkje veroorzaakt. Dit verdwijnt binnen een week. Een mogelijke plaatselijke zwelling en irritatie (rode vlekken) wordt beperkt door koeling en verdwijnt zonder restverschijnselen binnen enkele dagen.

Uw normale activiteiten kunt u in het algemeen de dag na de behandeling hervatten.

Resultaat

Het effect van hyaluronzuur heeft een tijdelijk karakter en voorkomt niet het verder verouderen van de huid. Het effect van Hyaluronzuur is sterk afhankelijk van onder andere uw persoonlijke huidkenmerken, blootstelling aan UV-licht, activiteit van uw gelaatsspieren en uw leefstijl. Deze factoren zijn sterk bepalend voor de duurzaamheid van de behandeling. Afhankelijk van de samenstelling van het hyaluronzuur kunt een effect verwachten dat tussen de 4 en 18 maanden aanhoudt.

Methode

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst en het maken van een kleurenfoto van het gelaat wordt na ontsmetting van de huid de stof onderhuids ingespoten met een zeer dun naaldje. In het algemeen is verdoving hiervoor niet nodig: u voelt slechts een prikje als de naald de huid binnengaat.

Direct na de behandeling dient u 24 uur geen druk uit te oefenen op de behandelde plaatsen, niet extreem met het gezicht te trekken en geen alcohol te nuttigen. Blootstelling aan teveel UV-licht (direct zonlicht of hoogtezon) of teveel zweten is in de eerste 48 uur ook af te raden.

Meer weten?

Ga naar de pagina over Teosyal© of Belotero© of Juvéderm© of Stylage-S© (klik op de naam).

Prijzen

Het eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Weet u niet zeker welke behandeling u nodig hebt? Maakt u dan gerust een afspraak voor het eerste consult. Onze cosmetisch arts geeft u graag advies. Tevens kan hij u alles vertellen over de mogelijkheden voor uw gewenste behandeling. Uiteraard mag u vragen stellen over de behandeling. Op basis van het consult kunt u bepalen welk product voor u een goede oplossing is. U kunt dan meteen een afspraak voor een behandeling maken. Ieder volgend consult zonder behandeling kost €40. Voor alle actuele prijzen (ook voor de behandelingen), klik hier.

Betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (American Express, VISA of MasterCard) of contant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.

Naar contactformulier