Hyaluronidase (hyalase)

Hyaluronidase wordt gebruikt om tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur te verwijderen. Voorbeelden hiervan uit eigen praktijk zijn Teosyal, Stylage en Juvederm.

Als er door een andere kliniek teveel van een hyaluronzuur filler is gebruikt of niet op de goede plaats geplaatst dan leidt dat tot ontevredenheid over het behaalde resultaat. In eerste instantie verwijzen we u dan terug naar de behandelend arts. Hij/zij kan de filler eventueel oplossen. Is het een gevolg van een behandeling bij ons, dan zijn de kosten voor onze rekening. Komt u bij ons en hebben wij de behandeling niet gedaan, dan worden wel kosten in rekening gebracht. 

Hyaluronidase werking?

Hyaluronidase is een enzym dat specifiek hyaluronzuur verwijdert.
Een nadeel van hyaluronidase kan zijn, dat het ook wat van je eigen natuurlijk aanwezige hyaluronzuur kan oplossen. Daarom zijn we wel voorzichtig met het gebruik van hyaluronidase.

Hyaluronidase bijwerkingen.

Zoals al gezegd is het mogelijk dat ook een beetje van je lichaamseigen hyaluronzuur oplost. Door het afbreken van deze bindweefseltussenstof kan het eigen bindweefsel ook soepeler worden. Met als gevolg dat er tijdelijk volumeverlies in de huid kan ontstaan, dat zichtbaar kan worden als een deukje.

Dosering hyaluronidase

Door de mogelijke bijwerkingen is terughoudend met het gebruik van hyaluronidase gewenst en gebruiken we het in zo klein mogelijke hoeveelheden, waarbij we stapje voor stapje naar het beoogde effect toewerken.
Door zo te doseren kunnen we ervoor bereiken dat het behandelde gebied zachter wordt of dat het hyaluronzuur helemaal verwijderd wordt.

Wanneer werkt hyaluronidase niet?

Fillers die niet uit hyaluronzuur bestaan, zoals de al lang niet meer gebruikte permanente fillers (bioalcamid / siliconenolie) en tijdelijke fillers op basis van andere stoffen dan hyaluronzuur zoals Sculptra en Radiesse kunnen niet opgelost worden met hyaluronidase! Bij deze fillers heeft de behandeling met hyaluronidase geen zin.

Prijzen

De kosten voor een behandeling kunnen erg verschillen, afhankelijk van hoe vaak en hoeveel hyalase gebruikt moet worden.
Voor patiënten die niet in onze praktijk behandeld zijn beginnen de kosten bij €120. Voor “eigen” patienten is de behandeling gratis als onderdeel van de totale behandeling.