Happy Lift-draden

(draadlift-extra)

Ouder worden en uw uiterlijk? De tijd stilzetten kan niet. De effecten afremmen wel!

Rond ons 30e levensjaar beginnen we zichtbaar ouder te worden. Ons jonge aantrekkelijke uiterlijk begint te veranderen. Tot die leeftijd geven de hoge jukbeenderen, volle wangen, gladde huid en strakke kaaklijn het gezicht een vorm die breder is aan de bovenkant. Dit noemen we de schoonheidsdriehoek. Alles ziet er stevig en vol volume uit.

Met het ouder worden verliest het gezicht aan volume. De huid verslapt en het gezicht gaat er anders uitzien. De kaaklijn wordt slapper, de wangen platter, het hoofd rimpelt en de mondhoeken gaan hangen. Dit leidt tot een ouder uiterlijk. De schoonheidsdriehoek keert om: het bredere vlak van het gezicht zit nu aan de onderkant.

Met een draadliftbehandeling kunt u uw uiterlijk iets verjongen. Met deze behandeling zorgt u voor een verstrakking en lifting van de huid. Kortom, een verjonging van het gezicht zonder dat een ingrijpende facelift operatie nodig is.

Wat is een draadlift?

Dit is een nieuwe, innovatieve techniek om het gezicht of bijvoorbeeld de hals te verjongen. Het materiaal bestaat uit biologisch afbreekbare hechtdraden die binnen de chirurgie al jarenlang als oplosbare hechting worden gebruikt. Tijdens de behandeling worden de hechtdraden in de diepere laag van de huid geplaatst. Ze hechten zichzelf vast in het onderhuidse weefsel en zorgen voor een spanning in de gewenste richting. Hierdoor worden het onderhuidse weefsel en de huid enigszins opgerekt. Dit proces wordt na een paar dagen ondersteund door de natuurlijke aanmaak van collageen rondom de hechtdraad. Deze stof zorgt voor de natuurlijke stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor het gewenste liftend effect ontstaat.

Voordelen

In vergelijking met de facelift heeft een draadlift nog al wat voordelen. Het levert weinig stress op omdat de behandeling veel eenvoudiger is. De arts hoeft niet in de huid te snijden. Daardoor zijn er geen zichtbare littekens en gaat de genezing veel sneller. Ook is er veel minder kans op pijn en ontstekingen. Direct na de behandeling is al resultaat zichtbaar. Een resultaat dat na zes weken optimaal is. En de ergernis van kraaienpootjes, wangplooien, hangwangetjes of bijvoorbeeld marionetlijntjes voor een tijd tot het verleden behoren.

Welke lichaamsdelen kunnen er behandeld worden?

Deze methode is bruikbaar voor veel delen van het gezicht (wangen, neus-liplijnen, marionettenlijnen, voorhoofd- en lachrimpels) maar ook voor de hals, het decolleté, de bovenarmen, de billen en de buik.

duurzaamheid

De effecten van de happy lift draadjes zullen voor het eerst zichtbaar zijn na 6-8 weken en duren minstens 12-24 maanden, afhankelijk van uw stofwisseling, leefstijl en de conditie van uw huid. Soms kan een eenvoudige touch-up behandeling het huidverbeterende effect in de periode tussen twee volledige sessies versterken.

video

Voor een voorbeeldvideo (met dank aan Croma en Dr Accardo) van een wenkbrauwlift klik op het plaatje. De behandeling ziet er nogal heftig uit, maar is bijna pijnloos door de toegepaste verdoving en zonder blauwe plekken, hoewel de video anders doet vermoeden:

happy lift
klik op het plaatje voor de video

risico

Kijk hier ook voor de algemene risico’s van cosmetische behandeling.
Verder geen specifieke risico’s indien vakkundig toegepast.

contra-indicaties

Happy Lift draden zijn niet geschikt voor patiënten:

 • die een erg grote lift verwachten
 • met een sterk verslapte huid
 • met een sterk verminderde hoeveelheid vetweefsel in gezicht of nek
 • met een overgevoeligheid voor hechtingsmateriaal
 • met een actieve of recente infectie in het te behandelen gebied (acne, herpes, etc.)
 • met een autoimmuunziekte of met een immuunsysteem onderdrukkende therapie
 • met zwangerschap of borstvoeding
 • die snel reageren met littekenvorming
 • die jonger zijn dan 18 jaar.

 

bijwerkingen

Bijwerkingen zijn zeldzaam indien de draden professioneel worden geplaatst en uw eigen speciaal hiervoor opgeleide cosmetisch arts zal alles doen om optimale resultaten te verkrijgen. De kans op een complicatie kan echter nooit worden uitgesloten zodat we wel onze inspanning voor een goed resultaat kunnen garanderen, maar nooit 100% zekerheid op succes of falen of ongewenste effecten.

Enkele algemene reacties na behandeling met Happy Lift-draden ontstaan als gevolg van de injecties zelf, zoals zwelling, roodheid en gevoeligheid rond de injectieplaats. Deze effecten verdwijnen gewoonlijk spontaan binnen 1-10 dagen na de behandeling en kunnen worden verminderd door te beginnen vóór de behandeling met Arnica D6 tabletten. Een klein bloedvat wordt soms geraakt tijdens de injectie en kan dan een kleine blauwe plek veroorzaken. Zo’n plekje verdwijnt na een paar dagen, in het algemeen kunt u vrijwel onmiddellijk uw dagelijkse activiteiten na de behandeling hervatten.

methode

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst en het maken van een kleurenfoto van het te behandelen gebied wordt u afgedekt met steriele doeken om de kans op een infectie zoveel mogelijk te verkleinen. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd en krijgt u een verdovingsvloeistof ingespoten. Vervolgens worden de oplosbare Happy Lift draadjes onder de huid geplaatst met een of meer naalden voor iedere aparte draad. Zodra de draad is geplaatst wordt de naald verwijderd en blijft de draad onder de huid zitten.

Er zijn verschillende soorten HappyLift draden, waarvan de meest toegepaste zijn:

 • free floating: hierbij wordt een draad via een holle naald onder de huid aangebracht met een beginopening en een eindopening (vooral in de wang en in de hals).
 • double needle: hierbij wordt met een vaste naald de helft van de draad in één richting geplaatst en via de uitsteekopening ook weer teruggestoken en op die manier vastgezet, waarna de andere helft in de tegenovergestelde richting op dezelfde wijze ingebracht wordt (vooral voor wenkbrauw, kaaklijn en onderkin)

Tijdens het eerste gesprek zal bepaald worden welke soort draadjes in uw geval zijn aan te raden. De beginkosten variëren van € 600 voor een kaaklijnlift  met twee double needle draden tot € 900 voor een wanglift of halslift met 6 free floating draden. De beste resultaten worden bereikt door het aanbrengen van een goede combinatie van draden en vullers. Voor prijzen klik hier.

 

na de behandeling

U moet onmiddellijk na de behandeling gedurende voor 24 uur vermijden druk uit te oefenen of alcohol te nuttigen. Teveel UV-licht (direct zonlicht of hoogtezon) voorkomen wordt ook aanbevolen in de eerste dagen. Aarzel niet om uw arts te raadplegen na de behandeling als u effecten ziet van de Happy Lift-draden die u niet verwacht. Na de behandeling krijgt u schriftelijk informatie mee over wat u wel en niet moet doen en wat u kunt verwachten.

 

tarieven

Uw eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Een vervolgafspraak zonder behandeling kost €40.
Voor alle actuele prijzen klik hier.

 

betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (American Express, VISA of MasterCard) of contant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.