Draadlift

(met PDO draden)

wat is een draadlift?

PDO (de afkorting staat voor de chemische stof Poly-Di-Oxanon) draden zijn oplosbare hechtdraden die al tientallen jaren door chirurgen worden gebruikt. De behandeling met deze oplosbare draadlift met PDO kan gecombineerd worden met een behandeling met vullers of Botox. Hiermee kan een verbetering van de huidstructuur worden bereikt waar de andere behandelingen apart onvoldoende effect geven:

 • Voorhoofdlift
 • Wenkbrauwlift
 • Verstrakking onderoogleden en kraaienpootjes
 • Wang- en kaaklijnlift
 • Vermindering rokerslijntjes
 • Verstrakking hals
 • Vermindering van decolletérimpels
 • Verstrakking van achterzijde bovenarmen
draadlift

De PDO draadjes zijn in verschillende soorten en maten (glad of ‘basics / monos’, gedraaid of ‘screws’ of met weerhaakjes, ‘barbs / cogs’) verkrijgbaar. Met de basics kun je heel goed de fijne lijntjes en kraaienpootjes onder de ogen verstrakken, met de screws krijg je een sterker collageen stimulerend effect, terwijl je met de cogs weer een meer liftend effect kunt realiseren.

De draden worden net als de hechtingen van de chirurg door het lichaam geleidelijk afgebroken. Tijdens dit proces vormt het lichaam opnieuw eigen collageen waardoor er huidversteviging optreedt: de huid wordt weer voller en steviger en zorgt er ook voor dat de lift van de cogs wordt “vastgezet’ voordat de draadjes zijn opgelost (dat duurt 6-7 maanden).

plainBarb
(mono)(screw)(cog)

duurzaamheid

De effecten van PDO draadjes zullen voor het eerst zichtbaar zijn na 6-8 weken en duren 12-24 maanden, afhankelijk van uw stofwisseling, leefstijl en de conditie van uw huid. Soms kan een eenvoudige touch-up behandeling het huidverbeterende effect in de periode tussen twee volledige sessies versterken.

video

Voor een voorbeeldvideo (met dank aan Jan Aghina en Dr Lukasz Preibish) van een wenkbrauwlift klik op het plaatje. De behandeling ziet er nogal heftig uit, maar is bijna pijnloos en zonder blauwe plekken, hoewel de video anders doet vermoeden:

draadlift voorhoofd
klik op het plaatje voor de video

risico

Kijk hier ook voor de algemene risico’s van cosmetische behandeling.
Verder geen specifieke risico’s indien vakkundig toegepast.

contra-indicaties

PDO draden zijn niet geschikt voor patiënten:

 • die een erg grote lift verwachten
 • met een sterk verslapte huid
 • met een sterk verminderde hoeveelheid vetweefsel in gezicht of nek
 • met een overgevoeligheid voor hechtingsmateriaal
 • met een actieve of recente infectie in het te behandelen gebied (acne, herpes, etc.)
 • met een autoimmuunziekte of met een immuunsysteem onderdrukkende therapie
 • met zwangerschap of borstvoeding
 • die snel reageren met littekenvorming
 • die jonger zijn dan 18 jaar.

 

bijwerkingen

Bijwerkingen zijn zeldzaam indien de draden professioneel worden geplaatst en uw eigen speciaal hiervoor opgeleide cosmetisch arts zal alles doen om optimale resultaten te verkrijgen. De kans op een complicatie kan echter nooit worden uitgesloten zodat we wel onze inspanning voor een goed resultaat kunnen garanderen, maar nooit 100% zekerheid op succes of falen of ongewenste effecten.

Enkele algemene reacties na behandeling met PDO-draden ontstaan als gevolg van de injecties zelf, zoals zwelling, roodheid en gevoeligheid rond de injectieplaats. Deze effecten verdwijnen gewoonlijk spontaan binnen 1-10 dagen na de behandeling en kunnen worden verminderd door te beginnen vóór de behandeling met Arnica D6 tabletten. Een klein bloedvat wordt soms geraakt tijdens de injectie en kan dan een kleine blauwe plek veroorzaken. Zo’n plekje verdwijnt na een paar dagen, in het algemeen kunt u vrijwel onmiddellijk uw dagelijkse activiteiten na de behandeling hervatten.

methode

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst en het maken van een kleurenfoto van het te behandelen gebied, na desinfectie van de huid worden de oplosbare PDO draadjes onder de huid geplaatst met een dunne naald voor ieder apart draadje. Zodra de draad is geplaatst wordt de naald verwijderd en blijft de draad onder de huid zitten. Vóór de behandeling is het mogelijk om met een verdovings-(xylocaine/tetracaine)gel uw ongemak te verminderen.

Een indicatie van de benodigde hoeveelheid naalden / draadjes is:

naalden draadlift

onderkin10 monos of screws
kaaklijn2-4 cogs
bovenlip4-5 monos
wanglift2-6 monos of screws of cogs
neus-lippenplooi10-20 screws
kraaienpootjes10 monos
onder ooglid10 monos
voorhoofd10-20 monos
wenkbrauw10 monos of screws of 2-4 cogs
frons3-5 cogs of screws

Tijdens het eerste gesprek zal bepaald worden hoeveel draadjes in uw geval zijn aan te raden. De beginkosten variëren van € 260 voor het voorhoofd of onderoogleden of €400 voor een wanglift of een onderkin. Een kaaklift begint bij €480. De beste resultaten worden bereikt door het aanbrengen van een goede combinatie van draden (een gemiddelde corrigerende behandeling vereist tenminste 20-30 draadjes van verschillende soorten). Voor prijzen klik hier.

 

na de behandeling

U moet onmiddellijk na de behandeling gedurende voor 24 uur vermijden druk uit te oefenen of alcohol te nuttigen. Teveel UV-licht (direct zonlicht of hoogtezon) voorkomen wordt ook aanbevolen in de eerste dagen. Aarzel niet om uw arts te raadplegen na de behandeling als u effecten ziet van de PDO-draden die u niet verwacht. Na de behandeling krijgt u schriftelijk informatie mee over wat u wel en niet moet doen en wat u kunt verwachten.

 

tarieven

Uw eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Een vervolgafspraak zonder behandeling kost €40.
Voor alle actuele prijzen klik hier.

 

betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (American Express, VISA of MasterCard) of kontant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.