Cosmetische behandeling Amsterdam

Wat kunt u verwachten in deze cosmetische praktijk in Amsterdam?
Iedere cosmetische behandeling Amsterdam vindt plaats in een informele sfeer in een grachtenpand in een speciaal daartoe ingerichte spreek- en behandelkamer (locatie informatie). Vanzelfsprekend zijn alle benodigde (steriele) professionele materialen en instrumenten hier aanwezig. Tijdens het eerste gratis consult kan in aanvulling op deze algemene informatie een op maat gemaakt advies gegeven worden.

cosmetische praktijk amsterdam

Voor een spreekuur kunnen afspraken worden gemaakt van maandag tot en met donderdagavond tussen 12.00 en 21.00 uur; vrijdags tot en met zondags van 13.00 tot 17.00 uur. Meestal kunt u binnen een week voor een afspraak langskomen.

Rimpelconsult heeft GEEN wachtkamer. Alle afspraken worden ruim gepland zodat u nooit hoeft te wachten! Dit geeft u ook maximale privacy, u bent immers altijd de enige klant in de praktijk.

Procedure:

In een kennismakingsgesprek wordt beoordeeld wat de mogelijkheden zijn, zowel qua resultaat als qua gebruikte stoffen. U wordt verteld welke resultaten te verwachten zijn, op welke termijn die bereikt worden, hoe lang het effect kan voortduren en wat mogelijke bijwerkingen of na-effecten zijn. Daarnaast ontvangt u een formulier met een beschrijving van de belangrijkste eigenschappen van het gebruikte product en de gevolgde methode. Hieronder zet u uw handtekening om aan te geven dat u de informatie hebt ontvangen en met de behandeling akkoord gaat (“informed consent”).
Tevens ontvangt u een lijst met vragen over uw gezondheid om in te vullen. Zo kan worden nagegaan of er geen medische bezwaren bestaan ten aanzien van de voorgestelde behandeling.

Behandeling

Na het maken van een uitgangsfoto vóór de behandeling, wordt het te behandelen deel van het gelaat ontsmet, zo nodig lokaal verdoofd en wordt de huid onder de rimpel of de liprand opgevuld. Het enige wat u voelt is een prikje als de naald de huid ingaat. Bij de toediening wordt uiterst zorgvuldig en voorzichtig te werk gegaan, waardoor het soms nodig zal zijn een tweede behandeling uit te voeren. Overcompensatie wordt zo voorkomen, hetgeen de kans op een ongewenst resultaat extra vermindert.

Wanneer geen cosmetische behandeling?

Voor alle behandelingen geldt dat behandeling niet is toegestaan als u  jonger bent dan 18 jaar, bij voorkeur dient u ouder te zijn dan 21 jaar, in verband met het volgroeid zijn van uw lichaam.

Verder moet u zich niet laten behandelen als u bekend bent met

  • niet goed geregelde stofwisselingsziektes (diabetes, schildklierafwijkingen,etc)
  • autoimmuunziekte;
  • bloedziektes (stollingsstoornissen, chronische infecties)
  • bepaald medicijngebruik (ontstolling, aspirine, corticosteroiden)
  • sommige psychologische problemen
  • ontsteking in het te behandelen gebied
  • eerder gebruik van sommige permanente vullers (bv. bio-alcamid)
  • zwangerschapswens, zwangerschap of het geven van borstvoeding

In uitzonderingsgevallen kan soms om puur medische redenen een behandeling wel overwogen worden. Overleg hierover tevoren met uw huisarts.

Mogelijke risico’s en downtime.

Tijdens iedere rimpelbehandeling bestaat er een zeer kleine kans op een infectie of een allergische reactie. Bij synthetische hyaluronzuren is de kans op een allergische reactie zeer klein. In sommige gevallen kan er een infectie optreden die met een antibioticumkuur goed te behandelen is. Soms ontstaan er kort na het inspuiten kleine voelbare verhardingen. De reden van het ontstaan van deze verhardingen is nog niet goed bekend. Dergelijke onregelmatigheden zijn bijna altijd van korte duur en verdwijnen na een aantal weken vanzelf. Een specifieke nabehandeling is verder niet noodzakelijk. Heel af en toe blijkt tijdens het vullen een bloedvaatje geraakt te zijn wat een bloeduitstortinkje veroorzaakt. Dit verdwijnt binnen een week. Een mogelijke plaatselijke zwelling en irritatie (rode vlekken) wordt beperkt door koeling en verdwijnt zonder restverschijnselen.

In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag of de dag na de behandeling uw gewone activiteiten weer hervatten.

Voorzorgsmaatregelen

Gedurende 24 uur voor de behandeling mag u geen aspirine of andere bloedverdunnende medicijnen gebruiken en niet meer dan twee glazen alcohol nuttigen. Om de kans op zwelling of blauwe plekjes te verminderen kunt u de dag voor de behandeling starten met Arnica D6. Uw arts zal u daar desgewenst verder over informeren.
Direct na de behandeling dient u 24 uur geen druk uit te oefenen op de behandelde plaatsen, niet extreem met het gezicht te trekken en geen of heel spaarzaam alcohol te nuttigen. Een teveel aan UV-licht (direct zonlicht of hoogtezon) en intensieve sportbeoefening met veel transpireren is in de eerste twee dagen ook af te raden.

 

Informatie over dokter Starrenburg

Drs. Pieter Starrenburg is afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Groningen in 1976 (BIG registratie: 99024061301). Na een opleiding en registratie tot bedrijfsarts werkte hij voor verschillende bedrijven, waar de controle van de effecten op de huid van stoffen die in die bedrijven gebruikt werden,  een belangrijk onderdeel vormde. Bovendien, rond 1997 voltooide hij zijn opleiding voor het behandelen van rimpels met injecteerbare vullers en toxines om dynamische rimpels te verminderen.

Hij kreeg zijn opleiding in Nice (Frankrijk) door de toenmalige voorzitter van de Société des Médecins Esthétics de la France, docter Alain Delepierre. Sindsdien behandelt hij mensen in een speciaal uitgeruste cosmetische praktijk. Door het regelmatig volgen van trainingen en nascholingen over elk product, houdt hij zijn kennis en toegepaste behandelingtechnieken op het vereiste hoge niveau. Zo kunt u verzekerd zijn van een constante hoge kwaliteit.

Deze kwaliteit wordt verder gewaarborgd door het lidmaatschap van de NVCG (Nederlandse Vereniging van cosmetische geneeskunde), die door middel van peer reviews en intercollegiale consultatie kennis en vaardigheden op peil houdt, voor een periode van meer dan 20 jaar. Daarbij is hij ook voorzitter geweest van de Kwaliteitscommissie van de NVCG  en leverde in die functie een bijdrage aan het kwaliteitsmanagementsysteem van de vereniging en de daarbij aangesloten praktijken, noodzakelijk voor de erkenning door ons ministerie.

Bereikbaarheid

Voor aanwijzingen hoe te Rimpelconsult bereiken, bezoek de contact pagina.

Prijzen

De kosten van behandeling sterk afhankelijk van het aantal rimpels te behandelen en de soort en hoeveelheid van de gebruikte materialen. Een indicatie: de meest eenvoudige behandeling kost rond de € 160, -.

Voor een offerte (wat is de beste oplossing in uw situatie en hoeveel kost dat ongeveer) kunt u een afspraak maken voor een eerste consult (gratis, maar elk volgend consult is € 40). U kunt ons bereiken als volgt: per telefoon: 020-4231303 of per e-mail: info@rimpelconsult.nl. Meer info op de contactpagina.

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen.

Betaling

Voorafgaand aan de behandeling kunt u betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de vervanger van de oude PIN kaart), met een creditcard (American Express, Visa en Master Card) of in contanten met een factuur.