Botox Amsterdam

Bent u op zoek naar een goede privépraktijk die botox in Amsterdam bij u kan toepassen? U bent bij Rimpelconsult dan aan het goede adres. Onze ervaren cosmetisch arts Pieter Starrenburg biedt u diverse mogelijkheden op het gebied van botox aan. Botox kan om diverse redenen worden gebruikt. Wellicht denkt u bij dit woord meteen aan het verminderen van rimpels, maar dat is niet de enige toepassing. Botox kan namelijk ook uitkomst bieden bij overmatig zweten, hoofdpijn die door spanning wordt veroorzaakt en tandenknarsen. Wij maken alleen gebruik van kwalitatief hoogwaardige botox. U bent daardoor verzekerd van het beste resultaat. Tevens heeft u langer plezier van een behandeling.

Welke soorten botox in Amsterdam zijn er?

 

In onze praktijk maken wij gebruik van de merken Botox®/ Vistabel® / Bocouture® .

Dit zijn merknamen voor het zeer sterk verdunde Botuline toxine, dat direct in de spier onder de huid met een heel dun naaldje wordt ingespoten. Bij ons krijgt u het originele product van Allergan of Merz (botox als 100E flacon en Vistabel of Bocouture als 50E flacon) en bent u zeker van betrouwbaarheid en stabiliteit qua werking en kwaliteit. De cosmetisch arts zal bepalen welke soort het meest geschikt is voor u en het gewenste resultaat. Bij ons staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Wij gebruiken daarom alleen betrouwbare en bekende merken.

Botox of Bocouture wordt voor vier toepassingen in onze praktijk toegepast:

– Overmatig zweten (transpiratie)

Heeft u last van overmatig zweten (transpireren)? Dan kan botox in Amsterdam een goede oplossing zijn. De botox wordt dan aangebracht op de plekken waar u veel last heeft van zweet. Veelal zijn dit de oksels, de voeten of de handpalmen. Door de botox worden de zweetklieren minder actief gemaakt, waardoor ze minder zweet produceren. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over donkere plekken in uw kleding of een verhit gevoel. In plaats daarvan voelt u zich langer fris, droog en schoon. Op deze aparte pagina wordt de toepassing in het gelaat besproken. Voor de behandeling van oksels, handpalmen of voetzolen wegens overmatig zweten (transpireren) klikt u hier.

– Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine zijn vervelende klachten die lang kunnen duren. Vooral migraine kan voor heftige aanvallen van pijn zorgen. U bent daardoor misschien niet in staat om te werken of dagelijkse taken uit te voeren. Botox in Amsterdam kan een oplossing bieden voor deze nare klachten. Men heeft ontdekt dat als bijwerking van de botulinebehandeling sommige mensen een vermindering aangeven van hun hoofdpijn- of migraineklachten. Waarschijnlijk komt dit doordat botox de spieren tijdelijk verlamt. Hoofdpijn kan namelijk ontstaan doordat u onbewust de spieren in uw gezicht en op uw schedel aanspant. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld spanning en stress. Als de spieren minder gespannen zijn, kan de hoofdpijn afnemen.

Vraag uw zorgverzekeraar van tevoren of zij deze behandeling vergoeden op vertoon van onze factuur!

– Rimpels

botox box

Het nadeel van ouder worden is dat er langzaam steeds meer rimpels ontstaan. De huid verliest namelijk elasticiteit. Ook andere punten hebben een negatief effect op de huid, zoals de zon, roken en stress. Tevens zorgt uw expressie voor bepaalde rimpels. Als u bijvoorbeeld veel fronst, dan heeft u sneller last van een fronsrimpel. Veel lachen zorgt voor rimpels rond de mond en kraaienpootjes bij de ogen. Deze rimpels zullen in de loop der tijd steeds dieper worden. Deze schade is onomkeerbaar, maar botox in Amsterdam kan de rimpels verminderen en voorkomen. Botuline wordt direct in de gelaatsspier ingespoten. Hierdoor verslapt de betreffende spier en vermindert de spanning in de huid. De natuurlijke gelaatsuitdrukkingen blijven echter intact.
Doordat de spieren niet steeds aangespannen worden, blijft de huid strakker. Zo wordt de vorming van nieuwe rimpels verminderd.

De gebieden die voor behandeling in aanmerking komen zijn de rimpels die ontstaan door activiteit van de gelaatsspieren, zoals  voorhoofdsplooien, de kraaienpootjes en in zeldzame gevallen de plooien tussen onderlip en kin en in de hals. Herhaling van de injecties is in het begin meestal noodzakelijk en kan plaatsvinden met een minimale tussenpoos van drie maanden.

Door regelmatig een nieuwe behandeling te ondergaan krijgt u het mooiste resultaat. Tevens wordt zo voorkomen dat de behandelde rimpels snel weer verschijnen.

– Tandenknarsen of kaakklem (bruxisme)

Tandenknarsen (bruxisme) houdt in dat u tijdens het slapen uw kaken stevig op elkaar klemt en uw tanden en kiezen over elkaar heen worden geschoven. Dit zorgt niet alleen voor beschadigingen aan het gebit, maar ook voor pijnklachten. Tijdens het tandenknarsen worden uw kouwspieren gebruikt waardoor u wakker kunt worden met kramp in uw kaakspieren of in de andere spieren in uw gezicht. Om te voorkomen dat uw gebit ernstig beschadigd raakt kunt u botox in Amsterdam laten injecteren. De botox maakt de kaakspieren iets minder krachtig, zodat het tandenknarsen verminderd wordt. Voor meer informatie over het tandenknarsen en botox kunt u kijken op deze aparte pagina.

Wat zijn de voordelen van botox in Amsterdam?

Het gebruiken van botox in Amsterdam heeft meerdere voordelen. De meeste mensen denken bij het woord ‘botox’ aan het verminderen van rimpels voor een mooi egaal en jeugdig gezicht. Botox is inderdaad een zeer goede oplossing voor zowel fijne als diepe rimpels. Helaas is het niet mogelijk om een strakke huid te behouden. Ook als u uw huid goed verzorgt, zullen er op den duur toch rimpeltjes ontstaan. Dit komt doordat de huid veroudert, zich minder snel kan vernieuwen en doordat de elasticiteit vermindert. Het laten aanbrengen van botox in Amsterdam is een snelle en eenvoudige methode om de rimpels rond de ogen te verminderen. Na één behandeling ziet u al een duidelijk verschil. Voor het mooiste resultaat komt u regelmatig terug om de botox bij te laten werken. Het is namelijk beter om steeds kleine hoeveelheden aan te brengen zodat we precies het gewenste effect kunnen bereiken. Botox kan altijd toegevoegd worden, maar een teveel weghalen is niet mogelijk. Onze cosmetisch arts luistert goed naar uw wensen om zo het resultaat te bereiken dat u voor ogen heeft.

Botox in Amsterdam kan ook gebruikt worden om pijnklachten te verminderen. Het middel zorgt er namelijk voor dat spieren tijdelijk verlamd worden. Heeft u lichamelijke klachten zoals hoofdpijn door spanning? Ook dan kan botox verlichting bieden. Waarschijnlijk spant u ongemerkt uw gezichtsspieren aan. Door botox te gebruiken ontspannen de tijdelijk behandelde spieren zich. U kunt de spieren niet meer onbewust aanspannen, waardoor uw hoofdpijn ook minder kan worden.

Resultaat van botox in Amsterdam

De behandeling geeft pas na 5-7 dagen effect. Omdat we erg voorzichtig zijn met de hoeveelheid Botuline toxine, die de eerste keer wordt ingespoten, kan het zijn dat u niet geheel tevreden bent met het eerste resultaat. We willen voorkomen dat we in één keer te veel botox inspuiten. Het duurt namelijk een tijd voordat botox volledig uit het lichaam verdwijnt.

Als wij bij de eerste behandeling te veel botox gebruiken en u niet tevreden bent met het resultaat, dan zult u nog enkele maanden daar last van hebben. Het is dan beter om voorzichtig te werk te gaan, zodat we de hoeveelheid botox langzaam kunnen opbouwen totdat het door u gewenste effect is bereikt. Ook geeft dit u de tijd om te wennen aan uw nieuwe uiterlijk. U heeft dan 10 dagen de tijd om het resultaat te bekijken. Bij de controle-afspraak kunt u aangeven wat u van het resultaat vond. De cosmetisch arts zal ook beoordelen of het nodig is de botox bij te werken op de gewenste plekken. Zo weten we na enkele behandelingen precies wat u van de botox verwacht. Indien u binnen 10 dagen na de eerste behandeling op de controle-afspraak komt kan de cosmetisch arts beoordelen of een extra hoeveelheid nodig is. Indien dat het geval is, kost u dat uiteraard niets extra! Dankzij deze service bent u verzekerd van het gewenste resultaat. Ook komt u niet voor onverwachte kosten te staan. De duur van het effect wisselt sterk per individu, maar duurt gemiddeld 4 tot 8 maanden (na de eerste keer soms wat korter). Het effect van Botuline toxine heeft geen blijvend karakter, maar in de praktijk blijkt dat de tijd tussen de vervolgbehandelingen steeds langer kan worden, zodat het effect dan bij voldoende onderhoud toch min of meer blijvend genoemd mag worden.

Indien Botox op deskundige wijze is toegediend, staat dat een eventuele latere chirurgische of laserbehandeling niet in de weg.

 

Risico en herstelperiode

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel (wel is het advies om het niet toe te passen tijdens zwangerschap of borstvoeding). Bijwerkingen zijn bij oordeelkundig gebruik zeldzaam. Na de injectie is er een klein bultje met roodheid van de huid zichtbaar en dit trekt binnen enkele uren weer weg. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een klein bloeduitstortinkje kan ontstaan. Dit verdwijnt met een paar dagen en is meestal goed te camoufleren met een goede foundation.
Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. Een uiterst zeldzame bijwerking is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen met als gevolg een tijdelijk hangend ooglid. Dit herstelt echter altijd weer.

Afhankelijk van de eventuele bijwerkingen en de mogelijkheid make-up toe te passen kunt u vanaf direct na de behandeling tot 12 uur na de behandeling uw gewone activiteiten weer hervatten. Wilt u meer weten over de bijwerkingen van botox en de nabehandeling? Onze cosmetisch arts zal u alles vertellen tijdens een consult. Natuurlijk mag u ook vragen stellen als iets niet helemaal duidelijk is.

Procedure

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst, het maken van een kleurenfoto van het gelaat en na ontsmetting van de huid worden de injectieplaatsen gemarkeerd en op geleide daarvan wordt de stof in de spier ingespoten met een zeer dun naaldje. Verdoving is hiervoor niet noodzakelijk, u voelt slechts een prikje als de naald de huid binnengaat.
Direct na de behandeling dient u 24 uur geen druk uit te oefenen op de behandelde plaatsen, geen activiteiten ondernemen met veel zweten (sportschool of zonnebank), niet extreem met het gezicht te trekken (grimassen maken, blootstelling aan UV-licht vermijden, geen aspirine (acetylsalicylzuur) slikken en geen alcohol te nuttigen. U krijgt een folder mee waarop dit nog een keer staat opgeschreven.

Let op!

Op diverse plaatsen worden soms tegen sterk gereduceerde tarieven botoxbehandelingen aangeboden. Niet altijd komt dat de kwaliteit ten goede. Deze praktijken kunnen bijvoorbeeld minder bekende botox gebruiken. Tevens kan het zijn dat de persoon die de botox inspuit minder ervaring heeft. De kans op een mislukte behandeling is daardoor groter. Het is mogelijk dat de behandeling dan niet het gewenste effect heeft bereikt of dat het effect minder lang zichtbaar is. Rimpelconsult kiest voor kwaliteit van behandeling en producten en werkt alleen met het originele Botox®, Vistabel® of Bocouture® volgens de door de producenten  Allergan en Merz Aesthetics aanbevolen sterkte en hoeveelheid (dosis). U weet daardoor zeker dat de botox in Amsterdam veilig is en u geen vreemde bijwerkingen krijgt. Ook is de kwaliteit van de behandeling hoger. Een behandeling heeft daardoor in het algemeen ook daadwerkelijk de gemiddelde duur van 3-6 maanden!

Speciale actie voor botox in Amsterdam

Er bestaat ook de mogelijkheid dat u een afspraak maakt met meer personen voor een Botox behandeling. Hierdoor is een besparing op de kosten te krijgen. U kunt bijvoorbeeld samen met één of meerdere vrienden of vriendinnen een afspraak maken. U hoeft dan niet alleen minder te betalen, maar u kunt elkaar ook gezelschap houden tijdens de behandeling.

Tarieven voor botox in Amsterdam

Het eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Weet u niet zeker of u botox in Amsterdam wilt laten aanbrengen? Maakt u dan gerust een afspraak voor het eerste consult. Onze cosmetisch arts geeft u graag advies. Tevens kan hij u alles vertellen over de mogelijkheden voor uw gewenste behandeling. Uiteraard mag u vragen stellen over de behandeling. Op basis van het consult kunt u bepalen of het aanbrengen van botox voor u een goede oplossing is. U kunt dan meteen een afspraak voor een behandeling maken. Ieder volgend consult zonder behandeling kost €40. Voor alle actuele prijzen (ook voor de behandelingen), klik hier.

Betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (American Express, VISA of MasterCard) of contant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.

Naar contactformulier