Botox Amsterdam

Bent u op zoek naar een goede privépraktijk die Botox in Amsterdam voor u kan toepassen? Dan bent u op het juiste adres bij Rimpelconsult. Onze ervaren cosmetisch arts Pieter Starrenburg biedt u verschillende mogelijkheden op het gebied van botox.

Botox kan om verschillende redenen worden gebruikt. U denkt misschien direct aan het verminderen van rimpels als u dit woord hoort, maar dat is niet de enige toepassing. Botox kan ook een oplossing bieden voor overmatig zweten, voor hoofdpijn veroorzaakt door spanning en voor tandenknarsen. We gebruiken alleen de originele, hoogwaardige botox. U bent dus verzekerd van de beste resultaten. U geniet ook van uw behandeling voor een langere periode.

Welke soorten botox in Amsterdam zijn er?

In onze praktijk maken wij gebruik van de merken Botox®/ Vistabel® .

botox box

Dit zijn merknamen voor het zeer sterk verdunde Botuline toxine, dat direct in de spier onder de huid met een heel dun naaldje wordt ingespoten. Bij ons krijgt u het originele product van Allergan  (botox als 100E flacon en Vistabel als 50E flacon) en bent u zeker van betrouwbaarheid en stabiliteit qua werking en kwaliteit. De cosmetisch arts zal bepalen welke soort het meest geschikt is voor u en het gewenste resultaat. Bij ons staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Wij gebruiken daarom alleen betrouwbare en bekende merken.

Botox of Bocouture wordt voor vier toepassingen in onze praktijk toegepast:

– Overmatig zweten (transpiratie)

Heeft u last van overmatig zweten (transpireren)? Dan kan botox in Amsterdam een goede oplossing zijn. De botox wordt dan aangebracht op de plekken waar u veel last heeft van zweet. Veelal zijn dit de oksels, de voeten of de handpalmen. Door de botox worden de zweetklieren minder actief gemaakt, waardoor ze minder zweet produceren. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over donkere plekken in uw kleding of een verhit gevoel. In plaats daarvan voelt u zich langer fris, droog en schoon. Op deze aparte pagina wordt de toepassing in het gelaat besproken. Voor de behandeling van oksels, handpalmen of voetzolen wegens overmatig zweten (transpireren) klikt u hier.

– Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine zijn vervelende klachten die lang kunnen duren. Vooral migraine kan voor heftige aanvallen van pijn zorgen. U bent daardoor misschien niet in staat om te werken of dagelijkse taken uit te voeren. Botox in Amsterdam kan een oplossing bieden voor deze nare klachten. Men heeft ontdekt dat als bijwerking van de botulinebehandeling sommige mensen een vermindering aangeven van hun hoofdpijn- of migraineklachten. Waarschijnlijk komt dit doordat botox de spieren tijdelijk verlamt. Hoofdpijn kan namelijk ontstaan doordat u onbewust de spieren in uw gezicht en op uw schedel aanspant. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld spanning en stress. Als de spieren minder gespannen zijn, kan de hoofdpijn afnemen.

Vraag uw zorgverzekeraar van tevoren of zij deze behandeling vergoeden op vertoon van onze factuur!

– Rimpels

Het nadeel van ouder worden is dat er langzaam steeds meer rimpels ontstaan. De huid verliest namelijk elasticiteit. Ook andere punten hebben een negatief effect op de huid, zoals de zon, roken en stress. Tevens zorgt uw expressie voor bepaalde rimpels. Als u bijvoorbeeld veel fronst, dan heeft u sneller last van een fronsrimpel.

Voor en na de behandeling

Botox before treatment Botox after treatment

Beweeg de muis van links naar rechts

Veel lachen zorgt voor rimpels rond de mond en kraaienpootjes bij de ogen. Deze rimpels zullen in de loop der tijd steeds dieper worden. Deze schade is onomkeerbaar, maar botox in Amsterdam kan de rimpels verminderen en voorkomen. Botuline wordt direct in de gelaatsspier ingespoten. Hierdoor verslapt de betreffende spier en vermindert de spanning in de huid. De natuurlijke gelaatsuitdrukkingen blijven echter intact.
Doordat de spieren niet steeds aangespannen worden, blijft de huid strakker. Zo wordt de vorming van nieuwe rimpels verminderd.

De gebieden die voor behandeling in aanmerking komen zijn de rimpels die ontstaan door activiteit van de gelaatsspieren, zoals  voorhoofdsplooien, de kraaienpootjes en in zeldzame gevallen de plooien tussen onderlip en kin en in de hals. Herhaling van de injecties is in het begin meestal noodzakelijk en kan plaatsvinden met een minimale tussenpoos van drie maanden.

Door regelmatig een nieuwe behandeling te ondergaan krijgt u het mooiste resultaat. Tevens wordt zo voorkomen dat de behandelde rimpels snel weer verschijnen.

– Tandenknarsen of kaakklem (bruxisme)

Tandenknarsen (bruxisme) houdt in dat u tijdens het slapen uw kaken stevig op elkaar klemt en uw tanden en kiezen over elkaar heen worden geschoven. Dit zorgt niet alleen voor beschadigingen aan het gebit, maar ook voor pijnklachten. Tijdens het tandenknarsen worden uw kouwspieren gebruikt waardoor u wakker kunt worden met kramp in uw kaakspieren of in de andere spieren in uw gezicht. Om te voorkomen dat uw gebit ernstig beschadigd raakt kunt u botox in Amsterdam laten injecteren. De botox maakt de kaakspieren iets minder krachtig, zodat het tandenknarsen verminderd wordt. Voor meer informatie over het tandenknarsen en botox kunt u kijken op deze aparte pagina.
Vraag uw zorgverzekeraar van tevoren of zij deze behandeling vergoeden op vertoon van onze factuur!

Wat zijn de voordelen van botox in Amsterdam?

Het gebruiken van botox in Amsterdam heeft meerdere voordelen. De meeste mensen denken bij het woord ‘botox’ aan het verminderen van rimpels voor een mooi egaal en jeugdig gezicht. Botox is inderdaad een zeer goede oplossing voor zowel fijne als diepe rimpels. Helaas is het niet mogelijk om een strakke huid te behouden. Ook als u uw huid goed verzorgt, zullen er op den duur toch rimpeltjes ontstaan. Dit komt doordat de huid veroudert, zich minder snel kan vernieuwen en doordat de elasticiteit vermindert.

voor                                 na
(met dank aan Allergan)

Botox frown before Botox frown after

Beweeg de muis van links naar rechts

Het laten aanbrengen van botox in Amsterdam is een snelle en eenvoudige methode om de rimpels rond de ogen te verminderen. Na één behandeling ziet u al een duidelijk verschil.

Voor het mooiste resultaat komt u regelmatig terug om de botox bij te laten werken. Het is namelijk beter om steeds kleine hoeveelheden aan te brengen zodat we precies het gewenste effect kunnen bereiken. Botox kan altijd toegevoegd worden, maar een teveel weghalen is niet mogelijk. Onze cosmetisch arts luistert goed naar uw wensen om zo het resultaat te bereiken dat u voor ogen heeft.

Botox in Amsterdam kan ook gebruikt worden om pijnklachten te verminderen. Het middel zorgt er namelijk voor dat spieren tijdelijk verlamd worden. Heeft u lichamelijke klachten zoals hoofdpijn door spanning? Ook dan kan botox verlichting bieden. Waarschijnlijk spant u ongemerkt uw gezichtsspieren aan. Door botox te gebruiken ontspannen de tijdelijk behandelde spieren zich. U kunt de spieren niet meer onbewust aanspannen, waardoor uw hoofdpijn ook minder kan worden.

Resultaat van botox in Amsterdam

De behandeling geeft pas na 5-7 dagen effect. Omdat we heel voorzichtig zijn met de hoeveelheid Botulinum-toxine die de eerste keer is geïnjecteerd, ben je misschien niet helemaal tevreden met het eerste resultaat. We willen voorkomen dat we te veel botox in één keer injecteren.

Als we tijdens de eerste behandeling te veel botox gebruiken en u niet tevreden bent met het resultaat, dan zult u er enkele maanden last van hebben. Het is beter om voorzichtig te werk te gaan, zodat we langzaam de hoeveelheid botox kunnen opbouwen tot het gewenste effect is bereikt. Dit geeft je ook de tijd om te wennen aan je nieuwe uiterlijk. Je hebt dan 10 dagen om het resultaat te bekijken. U kunt tijdens de controle-afspraak aangeven wat u van het resultaat vond. Op deze manier weten we precies wat u van de botox verwacht na een paar behandelingen. Als u binnen 10 dagen na de eerste behandeling voor de controle komt, kan de cosmetisch arts ook beoordelen of een extra bedrag nodig is. Als dat het geval is, betaalt u natuurlijk niets extra’s! Dankzij deze service bent u zeker van het gewenste resultaat. U zult ook geen onverwachte kosten maken. De duur van het effect fluctueert sterk per persoon, maar duurt gemiddeld 4 tot 8 maanden (na de eerste keer soms iets korter). Het effect van Botulinum A-toxine is niet permanent, maar in de praktijk blijkt dat de tijd tussen vervolgbehandelingen langer en langer kan worden, zodat het effect meer of minder permanent kan worden genoemd bij voldoende onderhoud.
Als Botox op een deskundige manier wordt toegediend, zal dit geen nadelige invloed hebben op een eventuele volgende chirurgische of laserbehandeling.

Risico en herstelperiode

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel (het is raadzaam om het niet toe te passen tijdens zwangerschap of borstvoeding). Bijwerkingen zijn zeldzaam bij verstandig gebruik. Na de injectie is een kleine bult met roodheid van de huid zichtbaar en deze zal binnen een paar uur verdwijnen. Soms wordt een bloedvat geraakt tijdens het prikken en kan een kleine bloedafscheiding optreden. Dit verdwijnt met een paar dagen en kan meestal worden gecamoufleerd met een goede basis.
Soms ontwikkelen zich tijdelijke hoofdpijn na de behandeling. Een uiterst zeldzame bijwerking is een tijdelijke eliminatie van de spieren die het ooglid optillen, wat resulteert in een tijdelijk hangend ooglid. Dit herstelt echter altijd.
Afhankelijk van de mogelijke bijwerkingen en de mogelijkheid om make-up toe te passen, kunt u uw normale activiteiten direct na de behandeling hervatten tot 12 uur na de behandeling. Wilt u meer weten over de bijwerkingen van botox en de vervolgbehandeling? Onze cosmetica-arts zal u alles vertellen tijdens een consult. Natuurlijk kun je ook vragen stellen als iets niet helemaal duidelijk is.

Procedure

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst, het maken van een kleurenfoto van het gelaat en na ontsmetting van de huid worden de injectieplaatsen gemarkeerd en op geleide daarvan wordt de stof in de spier ingespoten met een zeer dun naaldje. Verdoving is hiervoor niet noodzakelijk, u voelt slechts een prikje als de naald de huid binnengaat.
Direct na de behandeling dient u 24 uur geen druk uit te oefenen op de behandelde plaatsen, geen activiteiten ondernemen met veel zweten (sportschool of zonnebank), niet extreem met het gezicht te trekken (grimassen maken, blootstelling aan UV-licht vermijden, geen aspirine (acetylsalicylzuur) slikken en geen alcohol te nuttigen. U krijgt een folder mee waarop dit nog een keer staat opgeschreven.

Let op!

Op diverse plaatsen worden soms tegen sterk gereduceerde tarieven botoxbehandelingen aangeboden. Niet altijd komt dat de kwaliteit ten goede. Deze praktijken kunnen bijvoorbeeld minder bekende botox gebruiken. Tevens kan het zijn dat de persoon die de botox inspuit minder ervaring heeft. De kans op een mislukte behandeling is daardoor groter. Het is mogelijk dat de behandeling dan niet het gewenste effect heeft bereikt of dat het effect minder lang zichtbaar is. Rimpelconsult kiest voor kwaliteit van behandeling en producten en werkt alleen met het originele Botox®, Vistabel® of Bocouture® volgens de door de producenten  Allergan en Merz Aesthetics aanbevolen sterkte en hoeveelheid (dosis). U weet daardoor zeker dat de botox in Amsterdam veilig is en u geen vreemde bijwerkingen krijgt. Ook is de kwaliteit van de behandeling hoger. Een behandeling heeft daardoor in het algemeen ook daadwerkelijk de gemiddelde duur van 3-6 maanden!

Tarieven voor botox in Amsterdam

Het eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Weet u niet zeker of u botox in Amsterdam wilt laten aanbrengen? Maakt u dan gerust een afspraak voor het eerste consult. Onze cosmetisch arts geeft u graag advies. Tevens kan hij u alles vertellen over de mogelijkheden voor uw gewenste behandeling. Uiteraard mag u vragen stellen over de behandeling. Op basis van het consult kunt u bepalen of het injecteren van botox voor u een goede oplossing is. U kunt dan meteen een afspraak voor een behandeling maken. Ieder volgend consult zonder behandeling kost €40. Voor alle actuele prijzen (ook voor de behandelingen), klik hier.

Betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (American Express, VISA of MasterCard) of contant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.

Naar contactformulier