Belkyra tegen onderkin

Vetverwijdering zonder operatie

belkyra hoofden

Belkyra, het nieuwe vetoplossende product, speciaal voor de onderkin is nu beschikbaar. Belkyra, in het buitenland ook Kybella genoemd, bestaat uit deoxycholinezuur, dat ook van nature in het lichaam voorkomt om vetten af te breken. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld de onderkin aanpakken.

Eigenschappen

Wanneer we deoxycholinezuur in het vetweefsel van de onderkin inspuiten, dan maakt het de celwand van de daar gelegen vetcellen kapot. Eenmaal kapot, kunnen de vetcellen geen vet meer opnemen, de inhoud wordt op natuurlijke weg via de lymfe afgevoerd en zo neemt het volume van de onderkin af.

Deoxycholinezuur is het nieuwe generatie lipolyseproduct waarmee we wat kunnen doen aan die storende onderkin, zonder chirurgie of liposuctie!

Voor wie is Belkyra bedoeld?

  • Je voelt je gehinderd / ongelukkig / beschaamd door vet onder de kin, ook bekend als onderkin
  • Je vindt dat je er ouder of zwaarder uitziet dan je in werkelijkheid bent
  • Je voelt niets voor een operatie
  • Je eet gezond en hebt voldoende lichaamsbeweging, maar de onderkin verdwijnt niet

Hoe wordt Belkyra® toegediend?

De behandeling kan alleen worden uitgevoerd door een voor Belkyra®-opgeleide cosmetisch arts. Bij elke behandeling ontvangt u meerdere kleine injecties onder uw kin en het injectieproces duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Het exacte aantal injecties hangt af van de hoeveelheid vet die je onder je kin hebt en van welk resultaat je wilt zien.

Voor een optimaal resultaat is het nodig om minimaal 2-3 en maximaal 6 behandelingen met een tussenpoos van enkele weken af te spreken.

Duurzaamheid en herhalingsbehandelingen

De duur van het effect is afhankelijk van uw individuele eigenschappen (leefstijl, stofwisseling), het gebruikte product en het behandelde gebied. Het verbeterende effect wordt in het algemeen zichtbaar na 4-6 weken. Daarna zijn een of meer herhalingsbehandelingen nodig voor een optimaal effect. Eenmaal kapotgemaakte vetcellen komen niet meer terug.

Methode

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst en het maken van een kleurenfoto van het gelaat wordt eerst besproken of een behandeling mogelijk is. Ook wordt een schatting gemaakt hoeveel behandelingen u nodig zult hebben en wat de kosten daarvoor zijn. Vervolgens wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor de behandeling zelf.

Op de dag van de behandeling wordt na ontsmetting van de huid een rasterpatroon op de huid aangebracht als indicatie waar Belkyra moet worden ingespoten. Daarna wordt de stof onderhuids in de vetlaag ingespoten met een zeer dun naaldje. De injecties zijn pijnlijk maar desgewenst kan ook een verdoving worden toegepast.

Na de behandeling

Direct na de behandeling wordt uw huid gekoeld, waardoor de pijn snel zal afnemen..

Uw huid zal gedurende een paar dagen gezwollen zijn, maar dit verdwijnt vanzelf en is een teken dat het vetafbrekende proces werkzaam is.

De eerste 24 uur is het verstandig om geen make-up of crème aan te brengen om het risico van infectie te verminderen.
Ter bestrijding van de pijn is het aan te raden een uur voor de behandeling 1000 mg paracetamol te slikken. Dat kunt u iedere 6 uur herhalen na de behandeling als dat nodig is.
Gebruik beslist geen NSAID’s (ibuprofen, diclofenac, naproxen) omdat die het proces negatief kunnen beïnvloeden.

Aarzel niet uw arts te raadplegen na de behandeling indien u effecten van Belkyra® ziet, die u niet verwachtte.

Risico’s en mogelijke complicaties:

Kijk ook voor de algemene risico’s van cosmetische behandelingen hier.

Het is belangrijk geen aspirine of bloedverdunners voorafgaand aan de behandeling te slikken, omdat dat de kans op bloedingen zal verhogen. Raadpleeg uw behandelend arts indien u bloedverdunners voorgeschreven krijgt of het mogelijk is die tijdelijk te staken.

Tijdens iedere cosmetische behandeling met naalden bestaat er een zeer kleine kans op een infectie of een kleine onderhuidse bloeding (blauwe plek). Bent u bekend met overgevoeligheid voor lidocaïne, xylocaïne of procaïne dan zal in overleg met u voor een andere pijnstiller worden gekozen.

Een mogelijke bijwerking van de behandeling zal een tijdelijke zwelling of lokale irritatie van de huid zijn, kort na de toepassing van het product. Koeling (via een zak ijs) kan deze effecten verminderen. Een eventuele lichte huidirritatie zal verdwijnen binnen een dag, zonder enige blijvende restverschijnselen.
In sommige gevallen kan er een infectie optreden die met een antibioticum goed te behandelen is.
U kunt uw normale activiteiten in het algemeen de dag er na gewoon hervatten.

Tarieven

Uw eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Een vervolgafspraak zonder behandeling kost €40.

Als u besloten hebt tot een behandeling zal u worden gevraagd om de helft van de afgesproken prijs als aanbetaling te doen.
Voor alle actuele prijzen klik hier.

Betalen

U kunt voorafgaand aan de behandeling betalen met een debetkaart (Maestro of V Pay, de opvolgers van de oude PIN kaart), met een creditkaart (American Express, VISA of MasterCard) of kontant tegen ontvangst van een betalingsbewijs.